Europoslankyňa Záborská je podpredsedníčkou Paneurópskej únie

NETKY.SK • 18 Január 2015, 16:54 • 2 min
Europoslankyňa Záborská je podpredsedníčkou Paneurópskej únie

BRATISLAVA/ŠTRASBURG - Medzinárodná Paneurópska únia na svojom Valnom zhromaždení v Štrasburgu zvolila slovenskú europoslankyňu Annu Záborskú za svoju výkonnú podpredsedníčku.

slovakia

left justify in out

Vo funkcii nahradila grófku Walburgu Habsburg Douglas, agentúru SITA o tom informovala kancelária poslankyne Európskeho parlamentu Anny Záborskej. Po zvolení do vedenia organizácie slovenská europoslankyňa pripomenula, že "Paneurópa je ideálom Európy založenej na hodnotách, ktoré sú spoločné všetkým národom formovaným kresťanstvom. Paneurópa reprezentuje mier, slobodu a zodpovednosť v zjednotenej Európe". Záborskú teší, že osobne môže prispieť k "niečomu dobrému, niečomu, čo nás presahuje, niečomu, čo pretrvá".


Paneurópsku úniu založil Richard Nikolaus von Coudenhove-Calergi v roku 1923. V roku 1933 bola organizácia zakázaná nacistickým režimom, obnovená bola po skončení II. svetovej vojny. Čestným predsedom Paneurópskej únie je zosnulý Otto von Habsburg, ktorý viedol organizáciu v rokoch 1973-2004. Paneurópska únia má organizácie v 27 európskych štátoch, dodáva sa v tlačovej správe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies