Europoslankyňa Jana Žitňanská získala ocenenie Veľké srdce Imobilia

NETKY.SK • 28 Február 2017, 16:49 • 2 min
Europoslankyňa Jana Žitňanská získala ocenenie Veľké srdce Imobilia

BRATISLAVA - Europoslankyňa Jana Žitňanská získala ocenenie Veľké srdce Imobilia za rok 2016. V mene občianskeho združenia Imobilio jej ho v sobotu (25. februára) odovzdal Matej Švaňa. Podľa združenia nejde o cenu za určité obdobie, ale celoživotnú cenu za pomoc a poslanie pracovať pre ľudí so zdravotným postihnutím.

slovakia

left justify in out

„Je to pre mňa veľká pocta a ďakujem veľmi pekne za cenu. Táto cena nepatrí však len mne ale celému môjmu tímu, lebo ide o spoločnú prácu," povedala Jana Žitňanská. Ako ďalej uviedla, stretnutie s ľuďmi z o.z. Imobilio je pre ňu vždy mimoriadnym zážitkom.

 

„Z týchto ľudí ide množstvo pozitívnej energie, radosti, chuti veci pohnúť dopredu. Aj napriek svojmu zdravotnému postihnutiu nehovoria o prekážkach ale o výzvach meniť svet k lepšiemu. A aj ho menia!" Minulý rok cenu získala verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová. Občianske združenie Imobilio je nezisková, mimovládna organizácia, ktorá sa usiluje o integráciu ťažko telesne postihnutých občanov, zlepšenie kvality ich života a postavenia v spoločnosti.

 

Podľa zakladateľov občianskeho združenia jednou z najväčších bariér, s ktorými sa telesne postihnutí každodenne stretávajú, sú predsudky a ich vytesňovanie na okraj spoločnosti. Okrem organizovania rôznych aktivít ako Imobilio Cup, ktorý pri hre boccia spája zdravých ako aj zdravotne postihnutých, alebo požičovne kompenzačných pomôcok, sa občianske združenie rozhodlo vybudovať vzdelávacie centrum.

 

Podľa predstaviteľov Imobilia, toto centrum bude pomáhať študentom so zdravotným postihnutím v štúdiu na vysokých školách a zároveň vytvárať priestor pre ich zapojenie sa do praxe už počas štúdia. Projekt budujú svojpomocne, iba s pomocou dobrovoľníkov, partnerov, bez akýchkoľvek dotácií, štátnych alebo európskych fondov.

 

Ocenenie Veľké srdce si preto tento rok odniesli aj ľudia, ktorí sa do výstavby dobrovoľne zapojili. Stavba sa nachádza na Jamnického ulici v Karlovej Vsi v Bratislave. „Hoci je už hrubá stavba centra dokončená, ďalšia pomoc či už materiálna alebo v podobe dobrovoľníckej práce sa určite zíde", dodáva europoslankyňa Jana Žitňanská.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies