Europoslanec Škripek: Nechce z EÚ superštát, chce rešpekt k Bohu

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:49 • 2 min
Europoslanec Škripek: Nechce z EÚ superštát, chce rešpekt k Bohu

BRATISLAVA - Europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO) nechce z EÚ superštát s väčšími právomocami, ale aby sa únia vrátila k tradičným hodnotám, na ktorých bola založená.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, na tom pracuje aj s kolegami z frakcie ECR, ktorej je členom. Podľa neho by malo ísť aj o rešpekt voči Bohu. „Ak ho človek, národ či civilizácia stratí, hrozí jej pád do vlastnej pýchy a sebastrednosti,“ vyhlásil. Podľa neho to človeku prinieslo v histórii morálnu skazu a následný rozvrat zdravej spoločnosti.

 

Frakcia ECR podľa Škripeka je za zachovanie princípu subsidiarity v legislatívnom procese a tiež, aby bol v únii zachovaný mechanizmus občianskej iniciatívy. Na obe veci sa Škripek pýtal niektorých eurokomisárov pri vypočúvaní v Európskom parlamente. Podnet k otázkam dala podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová (OĽaNO), ktorá slovenských europoslancov žiadala, aby sa pýtali členov Európskej komisie na rešpektovanie oboch princípov. Ako jediný zo slovenských europoslancov zareagoval Škripek. „Je dôležité, aby EÚ nebola elitným spolkom, ale aby bol hlas občanov v únii vypočutý,“ povedala Jurinová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona