Europoslanec Kukan povedie parlamentnú pozorovaciu misiu EP v Ghane

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:00 • 2 min
Europoslanec Kukan povedie parlamentnú pozorovaciu misiu EP v Ghane

BRUSEL - Slovenský europoslanec Eduard Kukan dnes pre TASR potvrdil, že ako člen zahraničnopolitického výboru v Európskom parlamente (EP) bol zvolený za šéfa parlamentnej pozorovacej misie, ktorá bude monitorovať decembrové prezidentské a parlamentné voľby v Ghane.

slovakia

left justify in out

Európska únia prostredníctvom členov svojho zákonodarného zboru vysiela do tejto krajiny už tretiu volebnú pozorovaciu misiu. "Som poctený, že mi kolegovia zverili túto úlohu a zvolili ma za vedúceho sedemčlennej pozorovateľskej misie europarlamentu pre voľby v Ghane," uviedol Kukan. Poslanec pripomenul, že táto západoafrická krajina je modelom demokratického a ekonomického vývoja v regióne a má dlhodobú tradíciu slobodných volieb. Spresnil, že v Akkre, v hlavnom meste krajiny, má EP svoj expertný tím dlhodobých pozorovateľov.

 

"Mojou úlohou bude viest pozorovateľskú misiu Európskeho parlamentu, ktorá ma oceniť prípravu a priebeh nadchádzajúcich parlamentných volieb," vysvetlil Kukan. Europoslanec a bývalý slovenský diplomat a šéf slovenskej diplomacie, má dlhoročné skúsenosti zo subsaharskej Afriky, ako aj z účasti na pozorovacích misiách. Tento rok už bol šéfom pozorovateľskej misie EÚ v Ugande a v roku 2014 na Maldivách.

 

Podľa Kukana patria voľby v Ghane k tým, ktoré nie sú problematické, a vyjadril nádej, že tak to bude aj 7. decembra, keď Ghana opäť potvrdí svoju doterajšiu politickú tradíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona