Europoslanec Boris Zala požiadal o prerušenie členstva v Smere

NETKY.SK • 26 September 2016, 11:34 • 2 min
Europoslanec Boris Zala požiadal o prerušenie členstva v Smere

BRATISLAVA – Europoslanec Boris Zala požiadal o prerušenie členstva v Smere-SD. O prerušenia členstva požiadal listom minulý týždeň. O jeho žiadosti má rozhodnúť stranícke predsedníctvo alebo miestna organizácia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Zala dnes na tlačovej besede, ani pri príprave prvej konferencie, ktorá mala byť v sobotu, ani pri druhej, ktorá má byť 22. októbra, sa nepodieľa na jej príprave. Pociťuje to ako istú formu vylúčenia či diskriminácie. „Závažnejší rozmer sú niektoré vyjadrenia predsedu strany Roberta Fica na adresu europoslancov, ktorý povedal, že nemáme žiaden vplyv na členskú základňu, ani štruktúry a ani na neho. Nerád som angažovaný v strane, kde nemám vplyv. Moje členstvo je preto zbytočné. Preto som požiadal o pozastavenie členstva,“ vyhlásil Zala.

 

Zo Smeru Zala neodchádza, pretože nad stranou nezlomil palicu. Podľa neho sa Smer v súčasnosti rozhoduje, ako sa Smer bude pohybovať. „V hĺbke duše dúfam, že sa Smer vráti k sociálnodemokratickej politike. Keď sa tak stane, nevidím dôvod, že by som sa nemohol vrátiť,“ povedal. Pripúšťa aj inú možnosť, ak by išiel vývoj opačným smerom, pristúpil by aj k odchodu zo strany. Ak predsedníctvo schváli Zalovo prerušenie členstva, príde aj o funkciu člena predsedníctva strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies