Europoslanci zo Smeru sú už rozdelení do výborov

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 09:19 • 2 min
Europoslanci zo Smeru sú už rozdelení do výborov

BRATISLAVA – Štyria slovenskí europoslanci zo Smeru-SD už vedia, v ktorých výboroch Európskeho parlamentu budú pôsobiť.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA Vladimír Maňka, ktorý je vedúci slovenskej delegácie strany Smer-SD vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente, Monika Flašíková Beňová by mala pôsobiť v tomto volebnom období vo výbore pre ľudské práva. Ako náhradníčka bude pôsobiť vo výbore pre životné prostredie. Boris Zala má byť členom zahraničného výboru a ako náhradník má byť vo výbore pre petície. Katarína Smolková má byť členkou výboru pre regionálny rozvoj a náhradníčkou vo výbore pre kultúru. Maňka má pôsobiť v rozpočtovom výbore. Zároveň má byť náhradníkom vo výbore pre ekonomiku a menové záležitosti.

 

Náhradník vo výbore môže podávať rôzne návrhy, ale hlasovať môže iba vtedy, keď nie je prítomný na rokovaní výboru jeho plnohodnotný člen. Na rozdelení europoslancov do výborov sa dohodla frakcia Socialistov a demokratov, ktorá podľa získaných mandátov dostala kvóty, koľko má mať členov v ktorom výbore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona