Europoslanci vidia za nenominovaním Šatana aj diskrimináciu

NETKY.SK • 9 Január 2014, 11:48 • 2 min
Europoslanci vidia za nenominovaním Šatana aj diskrimináciu

BRATISLAVA - Slovenskí europoslanci Anna Záborská (KDH) a Peter Šťastný (SDKÚ-DS) sú presvedčení, že na zimných olympijských hrách v Soči 2014 by nemal chýbať hokejista Miroslav Šatan.

slovakia

left justify in out

Zároveň apelujú v súvislosti s jeho nenominovaním na vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie, aby nepripustilo diskrimináciu športovcov a rôzne manipulácie pri ich výbere na medzinárodné podujatia. Anna Záborská za neúčasťou dlhoročného kapitána národného tímu SR vidí diskrimináciu pre vek. Podľa Šťastného je Šatan napriek slabšej sezóne jedným z pilierov slovenského hokeja. 

Tréner Vladimír Vůjtek odôvodnil vynechanie topoľčianskeho rodáka tým, že jeho výkonnosť nie je vyššia ako u ostatných nominovaných. "Z vyjadrenia trénera je zrejmé, že prednosť dostali mladší, nie však nevyhnutne lepší hráči. Ak by takto postupoval ktorýkoľvek zamestnávateľ, porušil by č. 21 Charty základných práv EÚ, ktorý zakazuje diskrimináciu na základe veku," uviedla Anna Záborská. 

"Miro Šatan je veľký hráč s bohatými skúsenosťami, ktoré sú rozhodujúce práve v kľúčových momentoch hry. To, že nie je v zostave, je fackou nielen pre Mira, ale urážkou celej tradície a hodnôt slovenského hokeja. Aj napriek slabšiemu začiatku sezóny tréner Vůjtek potvrdil, že jeho výkon je na rovnakej úrovni ako výkon iných nominovaných hráčov. Miro Šatan na olympiádu patrí, nie ako symbol, ale ako jeden z najlepších hráčov, ktorých Slovensko má," zdôraznil europoslanec Peter Šťastný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies