Europoslanci si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého českého kolegu Ransdorfa

NETKY.SK • 2 Február 2016, 06:58 • 2 min
Europoslanci si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého českého kolegu Ransdorfa

BRUSEL/ŠTRASBURG - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) začali dnes svoje februárové plenárne zasadnutie v Štrasburgu minútou ticha za zosnulého českého europoslanca Miloslava Ransdorfa.

slovakia

left justify in out

Ransdorf zomrel 22. januára vo veku 62 rokov. V zákonodarnom zbore EÚ bol členom politickej skupiny Konfederatívna skupina Európskej zjednotenej ľavice - Severská zelená ľavica (GUE/NGL). Prvé kontakty s europarlamentom mal v roku 2003 ako pozorovateľ za Českú republiku. Po vstupe Českej republiky do EÚ sa stal plnoprávnym poslancom EP.

 

V Európskom parlamente okrem toho zastával funkciu podpredsedu výboru pre priemysel, výskum a energetiku, bol členom Delegácie pri parlamentnom zhromaždení EURONEST a Delegácie pri parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina.

 

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz poslancom pripomenul, že Randsdorf bol doktorom filozofie a autorom viacerých kníh, okrem iného aj o histórii reformácie či o Karlovi Marxovi.

Schulz v mene EP vyjadril hlbokú ľútosť nad touto stratou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies