Europoslanci schválili nového britského eurokomisára Juliana Kinga

NETKY.SK • 15 September 2016, 14:33 • 2 min
Europoslanci schválili nového britského eurokomisára Juliana Kinga

ŠTRASBURG - Britský diplomat Julian King bude novým členom Európskej komisie, v ktorej bude mať na starosti oblasť bezpečnostnej politiky. Európsky parlament dnes schválil jeho kandidatúru, vyplýva z oznámenia tlačového oddelenia EP.

slovakia

left justify in out

Vo vypočúvaní vo výbore EP pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci King začiatkom týždňa z pohľadu mnohých poslancov úspešne obstál a výbor následne plénu europoslancov odporučil jeho schválenie.

Na poste komisára EÚ pre bezpečnostnú úniu musia ešte Kinga definitívne potvrdiť členské štáty.

 

Kinga (51), doterajšieho britského veľvyslanca vo Francúzsku, navrhol Londýn za člena EK po tom, ako doterajší britský eurokomisár Jonathan Hill rezignoval v dôsledku referenda, v ktorom britskí voliči v únii odhlasovali vystúpenie Spojeného kráľovstva z EÚ.

 

Hill mal v exekutíve EÚ na starosti oblasť finančnej stability, finančných služieb a kapitálovej únie. Predseda EK Jean-Claude Juncker pridelil Kingovi rezort boja proti terorizmu, organizovanému zločinu a radikalizácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies