Europoslanci odsúdili sankcie proti Rusku, na ktoré doplácajú obyvatelia EÚ

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 12:34 • 2 min
Europoslanci odsúdili sankcie proti Rusku, na ktoré doplácajú obyvatelia EÚ

MOSKVA – Poslanci Európskeho parlamentu vyhlásili neúčinnosť protiruských sankcií a poukázali na výhody pre Spojené štáty v predlžovaní ukrajinskej krízy, uviedla Press TV.

slovakia

left justify in out

Podľa korešpondenta Jeromea Hughesa europoslanci z Írska, ktorí považujú krajiny NATO za zodpovedné z uvalenia sankcií voči Moskve, hodnotili akcie na ekonomické obmedzenie Ruska mimoriadne nízko.

 

„Spojené štáty sú veľmi spokojné s tým, že tento konflikt pokračuje. Od jeho začiatku cena akcií piatich najväčších amerických výrobcov zbraní prudko vzrástla o viac ako 20 percent,“ poznamenal europoslanec Mick Wallace.

 

 

„Sankcie nepomôžu nájsť riešenie tohto konfliktu. Ale vojensko-priemyselný komplex a energetický sektor Spojených štátov z toho len prosperujú. No najzraniteľnejší občania EÚ doplácajú na tieto sankcie zakaždým, keď natankujú do auta alebo zaplatia účty za elektrinu,“ podporil svojho kolegu ďalší zástupca Írska Manuel Pineda.

 

img

 

Nemecký poslanec David McAllister sa posťažoval, že aj napriek tlaku má teraz ruský rubeľ väčšiu hodnotu ako pred začiatkom vojenského konfliktu na Ukrajine a ruská Centrálna banka zvláda sankčnú záťaž vďaka zlatu a devízovým rezervám.

 

„Ani samotní europoslanci, ani lídri krajín EÚ stále nevedia jednoznačne povedať, ako ďaleko sú pripravení zájsť v otázke ropného a plynového embarga pre obavy, že by to mohlo spôsobiť vážne ekonomické problémy,“ zhrnul Hughes.

 

img

 

O možnom uvalení embarga na dodávky ruského plynu a ropy do EÚ už skôr hovoril oficiálny predstaviteľ francúzskeho kabinetu ministrov Gabriel Attal. Zdôraznil, že Brusel je pripravený zájsť v sankciách tak ďaleko, ako sa len bude dať.

 

img

 

Európa zároveň už čelí rastúcim cenám pohonných hmôt a ňou vyvolanej inflácii potravín, čo vyvolalo nespokojnosť občanov. Ročná inflácia v 19 krajinách eurozóny sa podľa konečného odhadu zrýchlila na 7,4 percenta.

 

https://ria.ru/20220421/sanktsii-1784746550.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies