Europoslanci odporučili Ladislava Balka za člena Európskeho dvora audítorov

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 17:24 • 2 min
Europoslanci odporučili Ladislava Balka za člena Európskeho dvora audítorov

BRUSEL - Európsky parlament (EP) dnes na základe odporúčaní výboru EP pre kontrolu rozpočtu schválil nominantov zo Slovenska, Českej republiky, Lotyšska a Slovinska na posty členov Európskeho dvora audítorov.

slovakia

left justify in out

Kandidáta z Poľska však zamietol. Maltský nominant Anthony Abela po negatívnom stanovisku výboru EP svoju kandidatúru ešte pred dnešným plenárnym hlasovaním stiahol. Konečné rozhodnutie o jednotlivých nominantoch zostáva teraz v rukách Rady EÚ (ministri členských štátov EÚ).

 

Kandidáti, ktorí boli schválení plénom Európskeho parlamentu, sú Ladislav Balko zo Slovenska (328 hlasov za, 317 proti, 52 poslancov sa zdržalo), Jan Gregor z Českej republiky, Mihalis Kozlovs z Lotyšska a Samo Jereb zo Slovinska. Proti poľskému kandidátovi Januszovi Wojciechowskému hlasovalo 358 poslancov, 288 ho podporilo a 48 sa zdržalo.

 

Pred dnešným plenárnym hlasovaním sa 15. marca všetci kandidáti zúčastnili verejného vypočutia na pôde výboru EP pre kontrolu rozpočtu, ktorý vtedy popri nominantoch Malty a Poľska odporučil zamietnuť aj nominanta zo Slovenska.

 

Členovia Európskeho dvora audítorov sú menovaní na obdobie šiestich rokov. Rada EÚ po konzultácii Európskeho parlamentu rozhoduje o menovaní členov na základe návrhov jednotlivých členských štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona