Europoslanci hodnotia doterajšie pôsobenie prezidentky Čaputovej pozitívne

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 10:50 • 2 min
Europoslanci hodnotia doterajšie pôsobenie prezidentky Čaputovej pozitívne

BRATISLAVA - Slovenskí poslanci pôsobiaci v Európskom parlamente hodnotia doterajšie úradovanie prezidentky Zuzany Čaputovej pozitívne.

slovakia

left justify in out

Europoslanec Michal Wiezik spomína na jej uvedenie do úradu s pozitívnym sentimentom, keďže v tom čase začínal v Európskom parlamente a na Slovensku „slávila úspech proeurópska a progresívna politika“.

 

img

 

Moho by vás zaujímať: Ako dopadlo stretnutie prezidentky Čaputovej s hlavami Chorvátska a Poľska?

 

Doterajšie pôsobenie Zuzany Čaputovej hodnotí pozitívne a je rád, že tento pohľad zdieľa aj široká verejnosť. „Pani prezidentka je pravidelne na vrchole rebríčkov dôveryhodnosti. Dalo by sa povedať, že si získala srdcia ľudí. Nerozdeľuje, ale spája a robí tak prirodzene a úprimne,“ uviedol Wiezik. Želá jej, aby ju prezidentský úrad naďalej bavil a aby sa oň uchádzala opakovane.

Podľa europoslanca Čaputová Slovensko dôstojne reprezentuje na zahraničnej scéne a je rešpektovaná svetovými politickými špičkami. „Teší ma, že témy životného prostredia a ochrany prírody má vždy zakotvené medzi top prioritami a aj vďaka nej sa environmentálne témy čoraz viac stávajú súčasťou verejnej debaty,“ dodal Wiezik.

Ivan Štefanec hodnotí doterajšie pôsobenie prezidentky najmä v zahraničnopolitickej oblasti výborne. „Udržiava a rozvíja naše euroatlantické vzťahy. V čase pandemických opatrení bola pre občanov dobrým vzorom a stabilizačným prvkom v prípadoch vládnych kríz,“ povedal europoslanec.

 

Prečítajte si: Zuzana Čaputová: Po pandémii nestačí hovoriť len o obnove, ale aj o hlbokých štrukturálnych zmenách

Štefanec želá prezidentke do ďalšieho pôsobenia veľa trpezlivosti a aj „štátnickej rozvahy so súčasnou vládou a niektorými jej členmi“. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies