Europoslanci chcú zmenu portfólia maďarského kandidáta na eurokomisára

NETKY.SK • 6 Október 2014, 18:46 • 2 min
Europoslanci chcú zmenu portfólia maďarského kandidáta na eurokomisára

BRUSEL - Členovia kultúrneho výboru Európskeho parlamentu dnes síce schválili maďarského kandidáta na post eurokomisára, niekdajšieho vicepremiéra, neskôr ministra zahraničných vecí Tibora Navracsicsa, avšak vyzvali na zmenu jeho portfólia.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na parlamentné zdroje. Podľa správy by maďarský eurokomisár mal zodpovedať za oblasti vzdelávania a kultúry, nie však za sféru občianskych práv.

 

Ďalšími kandidátmi, ktorí čelia "problémom" po minulotýždňových hearingoch, sú Věra Jourová z Českej republiky, ktorá už desiatky dodatkových otázok europoslancov zodpovedala podobne ako Navracsics, francúzsky kandidát Pierre Moscovici, ktorý tak musí učiniť do utorka, Jonathan Hill z Veľkej Británie, ktorý niektoré z otázok nedokázal zodpovedať a bude musieť predstúpiť pred europoslancov ešte raz, a španielsky kandidát Miguel Arias Canete, ktorého prípadný konflikt záujmov musia preskúmať príslušné orgány Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies