Europol za týždeň zhabal 2,4 tony kokaínu a zadržal stovky ľudí

NETKY.SK • 19 Október 2016, 13:40 • 2 min
Europol za týždeň zhabal 2,4 tony kokaínu a zadržal stovky ľudí

HAAG - V rámci týždeň trvajúcej bezpečnostnej akcie zhabali policajti vo viacerých krajinách Európskej únie takmer 2,4 tony kokaínu, zadržali 314 osôb a oslobodili 529 obetí obchodovania s ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie policajnej agentúry EÚ (Europol). Operácia koordinovaná Europolom s krycím názvom Ciconia Alba (Biely bocian) prebiehala vo všetkých 28 členských štátoch EÚ, ako aj v ďalších 24 krajinách.

 

Hlavným cieľom týždeň trvajúcej operácie boli gangy pašerákov ľudí, obchod s drogami a podvody s kreditnými kartami. Okrem iného policajti zaistili 745 migrantov a zhabali 181.550 eur v hotovosti.

 

"Do spolupráce s Europolom sa zapojilo 52 štátov a štyri medzinárodné organizácie, ktorým sa podarilo zasadiť citeľný úder skupinám organizovaného zločinu pôsobiacim v EÚ a za jej hranicami. Kľúčovou pre úspech tejto operácie bola aj spolupráca s našimi partnermi zo súkromného sektora," uvádza sa vo vyhlásení Europolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona