Europol vyzýva úniu na lepšiu spoluprácu v boji proti terorizmu

NETKY.SK • 24 Február 2015, 13:54 • 2 min
Europol vyzýva úniu na lepšiu spoluprácu v boji proti terorizmu

HAAG - Európska policajná organizácia Europol žiada v záujme efektívnejšieho boja proti terorizmu lepšiu spoluprácu medzi spravodajskými službami naprieč krajinami EÚ.

slovakia

left justify in out

 Podľa pondelňajších slov šéfa Europolu Roba Wainwrighta totiž následne jeho organizácia môže úspešnejšie pomáhať pri odhaľovaní a sledovaní extrémistov a cezhraničného toku zbraní či peňazí v záujme prevencie pred ďalšími ozbrojenými útokmi podobným tým v Paríži či v Kodani. Wainwright zároveň podotkol, že jeho organizácia už má databázu približne troch tisíc ľudí, ktorí odcestovali do Sýrie a Iraku, aby bojovali po boku radikálov. Podľa jeho slov je však ich skutočný počet oveľa vyšší. V tomto by jej však pomohli informácie, ktorými disponujú jednotlivé krajiny únie s cieľom hľadať súvislosti a prepojenie medzi jednotlivými menami.

 

"Všetko sú to možné cesty ako identifikovať a zadržať týchto podozrivých pred uskutočnením útoku. No kľúčová je efektívnejšia a systematickejšia cezhraničná spolupráca naprieč Európou," povedal Wainwright.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies