Europol otvoril nové centrum pre boj proti pašovaniu migrantov

NETKY.SK • 22 Február 2016, 18:03 • 2 min
Europol otvoril nové centrum pre boj proti pašovaniu migrantov

HAAG - Policajná organizácia Europol vytvorila novú jednotku pod názvom Európske centrum pre pašovanie migrantov (EMSC), ktorého úlohou bude "proaktívne podporovať" členské štáty EÚ pri rozbíjaní zločineckých sietí zapojených do organizovaného prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

Nová organizačná zložka, ktorú otvorili dnes v haagskej centrále Europolu, má poskytnúť "nutnú platformu umožňujúcu členským štátom (EÚ) zlepšiť výmenu informácií a operačnú koordináciu v boji proti organizovanému pašovaniu migrantov", uviedol v zverejnenej tlačovej správe riaditeľ tejto agentúry EÚ Rob Wainwright. Prieskum samotného Europolu podľa neho "naznačuje, že 90 percentám migrantov prichádzajúcim do Európy uľahčuje cestu niektorá zo zločineckých organizácií".


Protiprevádzačské centrum Europolu sa bude "zameriavať na geografické horúce miesta zločinu a budovať naprieč EÚ lepšiu schopnosť bojovať proti sieťam pašerákov ľudí".


Komisár EÚ pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitris Avramopulos označil boj proti pašovaniu migrantov za "kľúčovú prioritu EÚ pri zameriavaní sa na utečeneckú krízu". Európska komisia ohlásila vytvorenie EMSC už dávnejšie v rámci svojho programu nazvaného Európska migračná agenda.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies