Europol odhalil daňových podvodníkov, spôsobili škody za 300 miliónov

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 00:14 • 2 min
Europol odhalil daňových podvodníkov, spôsobili škody za 300 miliónov

HAAG - O odhalení daňových podvodníkov a zadržaní celkovo 14 osôb pri viac ako 40 domových prehliadkach za účasti vyšetrovateľov z ôsmich európskych krajín, Europolu a Eurojustu, informovala dnes večer s odvolaním sa na Europol tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakých zdrojov došlo k zadržaniu podozrivých nesúcich hlavnú mieru zodpovednosti za premyslený systém krátenia dane z pridanej hodnoty. Škody spôsobené podvodníkmi dosahujú odhadom až 300 miliónov eur.

 

Akciu podľa informácií Europolu spustila prokuratúra v bavorskom Augsburgu a bavorský Krajinský kriminálny úrad.

Na operácii sa podieľalo viac ako 250 vyšetrovateľov z Nemecka, ako aj ČR, Belgicka, Holandska, Poľska, Španielska, Švajčiarska a Veľkej Británie. Nechýbali ani spolupracovníci Europolu a Eurojustu.

 

Spolupráca všetkých menovaných umožnila odhaliť kriminálnu skupinu a zadržať hlavných aktérov, povedal koordinátor Michael Rothärmel podľa vyhlásenia Europolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona