Europol: Odchod Británie z EÚ sťaží polícii boj proti terorizmu a kriminalite

NETKY.SK • 23 Február 2016, 07:33 • 2 min
Europol: Odchod Británie z EÚ sťaží polícii boj proti terorizmu a kriminalite

AMSTERDAM - Britská polícia bude ťažšie chrániť svojich občanov pred útokmi militantov a organizovaným zločinom v prípade, že Spojené kráľovstvo vystúpi z Európskej únie. Varoval v pondelok šéf policajnej organizácie Europol v Amsterdame Rob Wainwright.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Europolu Wainwright týmto vyhlásením, ktoré povedal pri predstavovaní novej jednotky pod názvom Európske centrum pre pašovanie migrantov (EMSC), sa podľa agentúry Reuters postavil proti britským euroskeptikom.

 

Wainwright sa domnieva, že po prerušení infraštruktúry, ktorú britská polícia pomáhala budovať uplynulých 40 rokov, bude mať Londýn sťaženú situáciu pri ochrane obyvateľstva pred terorizmom. "Podľa môjho názoru to britskej polícii sťaží prácu pri chránení občanov pred terorizmom a organizovaným zločinom," uviedol Wainwright.

 

Niektorí britskí euroskeptici naopak obhajujú vystúpenie Británie z EÚ práve argumentom, že zotrvaním v bloku by v Británii hrozil nárast teroristických útokov, aké sa stali vlani v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona