Europol: Hrozba teroristických útokov v EÚ je stále naliehavá

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 12:41 • 2 min
Europol: Hrozba teroristických útokov v EÚ je stále naliehavá

HAAG - Európsky policajný úrad Europol dnes zdôraznil, že hrozba terorizmu v krajinách Európskej únie je naďalej "naliehavá a rôznorodá" - napriek poklesu počtu útokov v minulom roku.

slovakia

left justify in out

Vo výročnej správe Europolu o teroristických hrozbách a trendoch sa uvádza, že radikáli, ktorí cestujú bojovať po boku militantov v konfliktoch ako je občianska vojna v Sýrii, "predstavujú zvýšenú hrozbu pre všetky členské štáty EÚ pri svojom návrate", informovala agentúra AP.

 

V dôsledku sýrskej vojny sa táto hrozba voči EÚ "pravdepodobne prudko zvýši", varuje správa, ktorú Europol zostavuje každoročne na základe štatistík od policajných zborov členských krajín únie.

 

Správa tiež obsahuje zoznam siedmich ľudí zabitých teroristami na území EÚ v roku 2013, jedným z nich je britský vojak, ktorého dosekali na smrť v Londýne dvaja extrémisti inšpirovaní al-Káidou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies