Europol dokončil 48-hodinovú akciu proti propagande teroristov na webe

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 18:47 • 2 min
Europol dokončil 48-hodinovú akciu proti propagande teroristov na webe

HAAG - Europol objavil pri medzinárodnej akcii namierenej proti propagandistickým aktivitám teroristov a extrémistov na webe viac ako 2000 takýchto položiek vrátane propagandistických videí a publikácií subjektov ako Islamský štát alebo al-Káida.

slovakia

left justify in out

Európska policajná organizácia podľa svojho dnešného oznámenia už vyzvala internetových providerov, aby natrvalo odstránili z webu inkriminované záležitosti.

 

Experti Europolu z Belgicka, Grécka, Poľska, Portugalska a USA hľadali počas 48-hodinovej akcie cielene na webe extrémistické a teroristické materiály. Na celkovo 52 platformách našli v šiestich jazykoch spomínané veci, využívané hlavne na radikalizáciu cieľovej skupiny osôb a nábor nových džihádistov.

 

Europol objavil pri tejto príležitosti aj novú platformu, ktorá mala byť pomôckou pri financovaní teroristických skupín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies