Europol a štátne polície rozložili skupinu, ktorá pašovala migranov z Maďarska

NETKY.SK • 22 Február 2017, 13:36 • 2 min
Europol a štátne polície rozložili skupinu, ktorá pašovala migranov z Maďarska

BRUSEL – Vyšetrovatelia štyroch členských štátov EÚ v spolupráci s Európskym policajným úradom (Europol) rozložili zločineckú skupinu, ktorá prevádzala migrantov z Maďarska do Talianska a Nemecka. Prevádzači dostali nelegálne cez hranice viac ako 100 migrantov pôvodom z Bangladéša, Pakistanu a Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Prevádzači ukrývali migrantov v nákladom priestore dodávok, ktoré si prenajímali v Taliansku alebo Maďarsku a používali pri tom falošné doklady. Naraz prevádzali cez hranice 20-36 migrantov. O rozbití gangu informoval Europol.

 

Zločinecká skupina si počínala veľmi opatrne. Prenajaté autá odstavili na opustených uliciach, kde do nich nahnali migrantov. Šoféri vozidiel prišli až neskôr, aby sa s migrantmi nevideli.

 

Po niekoľkých odhaleniach prevádzačov v Nemecku, Taliansku a Slovinsku sa začalo spoločné vyšetrovanie. Na základe odtlačkov prstov vyšetrovatelia zistili, že jeden z prevádzačov bol zapletený do viacerých prípadov. Momentálne ho v Maďarsku súdia spolu s ďalším mužom ako lídrov skupiny prevádzačov. Obaja obvinení sú z Pakistanu.

 

Viacero vodičov dodávok už poslali za mreže súdy v Nemecku a Slovinsku. Na prípade spolupracovali maďarskí, slovinskí, talianski a nemeckí vyšetrovatelia. Vyšetrovanie podporil Europol prostredníctvom svojho Európskeho centra pre pašovanie migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona