Europarlament vysiela do krajiny delegáciu, bude skúmať korupciu

NETKY.SK • 26 Október 2017, 20:09 • 2 min
Europarlament vysiela do krajiny delegáciu, bude skúmať korupciu

BRUSEL - Európsky parlament vysiela na Malta delegáciu, ktorá má vyšetriť, ako tamojšia vláda bojuje proti korupcii. Tento krok zvýši tlak na premiéra Josepha Muscata v súvislosti s nedávnou vraždou investigatívnej novinárky.

slovakia

left justify in out

Liberálny europoslanec Guy Verhofstadt vo štvrtok uviedol, že "korupcia je zjavne na Malte rozšírená a stáva sa výnosným podnikateľským modelom". Verhofstadt povedal, že delegácia bude skúmať, ako sa na Malte "dodržiavajú zákony, aké kroky sa podnikajú proti korupcii a ako sa bojuje s praním špinavých peňazí".

Maltou otriasla nedávno vražda novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej, ktorá bola tvrdou kritičkou vlády a korupcie v krajine. Prispela k predčasným voľbám na Malte po tom, ako zverejnila informácie spájajúce Muscata a jeho manželku s kauzou Panama Papers. Zomrela 16. októbra pri výbuchu jej auta. Prípad vyvolal na Malte i v celej Európskej únii pohoršenie a odsúdenie.

Jej traja synovia vystúpili v stredu v Európskom parlamente, kde sa dočkali veľkého potlesku. Premiéra Muscata vyzvali, aby odstúpil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies