Europarlament spochybnil politika Martina Schulza a udelil mu napomenutie za jeho personálnu politiku

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 06:58 • 2 min
Europarlament spochybnil politika Martina Schulza a udelil mu napomenutie za jeho personálnu politiku

BRUSEL - Európsky parlament dnes väčšinou hlasov spochybnil personálnu politiku, vyplácanie prémií a niektoré iné rozhodnutia svojho bývalého predsedu Martina Schulza a nemeckému politikovi, ktorý sa medzičasom stal volebným lídrom Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) a vyzývateľom kancelárky Angely Merkelovej v blížiacich sa parlamentných voľbách, udelil napomenutie.

slovakia

left justify in out

Europoslanci napriek stredajšiemu stanovisku expertov z Európskeho úradu pre boj proti korupcii (OLAF), podľa ktorého sa Schulz nedopustil pochybení zásadného významu, upozornili aj na prípad neadekvátneho narábania s peniazmi daňových poplatníkov v konkrétnom prípade služobných ciest jeho blízkeho spolupracovníka Markusa Engelsa.

 

Schulzova materská strana podrobila hlasovanie poslancov EP ostrej kritike a upozornila na postoj europoslancov z konkurenčných strán CDU/CSU, ktoré ho popri iných pravicových subjektoch podporili. Generálna tajomníčka SPD Katarina Barleyová pre agentúru DPA v tejto súvislosti uviedla, že to je pre ňu signálom, aká panika vládne v bloku CDU/CSU.

 

Za napomenutie nehlasovali však iba európski ľudovci, ale aj liberáli, zelení, členovia frakcie združujúcej protieurópske, pravicovopopulistické a extrémistické strany vrátane Marine Le Penovej, či v ojedinelých prípadoch aj sociálni demokrati.

 

V jednom rozhovore označil Schulz svoje personálne rozhodnutia v období, keď predsedal Európskemu parlamentu, za korektné a postup Európskeho parlamentu označil nazval predvolebným manévrom, v rámci ktorého sa spojili protieurópske sily, konzervatívci i zelení.

 

Za dôkaz toho považuje jeho SPD aj rozhodnutie OLAF-u, ktorý sa rozhodol nezačať oficiálne vyšetrovanie ani voči Schulzovi, ani žiadnemu z jeho spolupracovníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies