Európania tlačia na zmenu termínu nominácií pre ZOH 2014

NETKY.SK • 15 November 2013, 16:32 • 2 min
Európania tlačia na zmenu termínu nominácií pre ZOH 2014

PRAHA - Viacerí účastníci olympijského hokejového turnaja v Soči 2014 chcú posunúť termín na zverejnenie nominácie až na január 2014. Podľa pôvodnej dohody Medzinárodného olympijského výboru (MOV), Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a NHL musia všetci účastníci predstaviť svoje súpisky už do konca kalendárneho roka 2013. Vedenie českého tímu však prišlo na nedávnom turnaji Karjala v Helsinkách s iniciatívou, aby sa prijalo kompromisné riešenie.

slovakia

left justify in out

"Slavomír Lener predniesol návrh, aby do konca decembra oznámili zväzy 18 až 20 mien, zvyšné potom až v termíne okolo 24. januára, ako to žiada MOV," cituje slová športového riaditeľa švédskeho zväzu Tommyho Boustedta web hokej.cz.

Reprezentační tréneri by mali po zmene termínu nominácie väčší priestor na manévrovanie a výber hráčov. Český návrh už podporili Švédi, Rusi, Fíni či Rakúšania. Prezident IIHF René Fasel prisľúbil, že bude o iniciatíve rokovať s NHL. V olympijských zostavách môže byť 25 mien, na súpiskách sú aj traja brankári.

"Chápeme, že NHL chce poznať vybraných hráčov v predstihu pre marketing, objednávanie leteniek pre rodinných príslušníkov, hotely, logistiku. Sú tam však aj ďalšie dôvody. Vieme, že dohoda platí, ale skúsime ísť cestou kompromisu," uviedol výkonný riaditeľ Ruskej hokejovej federácie Valerij Fesiuk. Na zmenu je potrebný súhlas NHL. Podľa denníka Sport-Express už otázka zaujala predstaviteľov hráčskej asociácie NHLPA, ktorí vraj nemali nič proti. V zásade nič nenamietal ani zástupca komisára ligy Bill Daly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona