Európania previedli do Švajčiarska nezdanených vyše 45 miliárd eur

NETKY.SK • 28 Február 2016, 13:52 • 2 min
Európania previedli do Švajčiarska nezdanených vyše 45 miliárd eur

BERLÍN - Nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko na základe švajčiarskych daňových údajov zistila, že občania viacerých štátov EÚ uložili vo Švajčiarku miliardy eur. S odvolaním sa na denník Tagesspiegel o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Minister financií tejto spolkovej krajiny Norbert Walter-Borjans uviedol, že na sporných kontách sa nachádza celkovo 40 až 50 miliárd CHF (36,60 až 45,75 miliardy eur). Minister nevylučuje, že tieto peniaze predstavujú daňové úniky a do zahraničia sa dostali bez vedomia daňových úradov.

 

Severné Porýnie-Vestfálsko opakovane kupovalo od Švajčiarska dátové nosiče, najmä CD, s údajmi o kontách. "Odhalené dáta sa týkajú nielen Grécka," povedal Walter-Borjans. Spolková krajina totiž vlani poskytla gréckemu ministerstvu financií viac než 10.000 dátových súborov pre sledovanie daňových únikov. Ide pritom o sumy až do výšky štyroch miliárd švajčiarskych frankov, dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona