Európa sa musí pripraviť na teroristickú hrozbu

NETKY.SK • 5 August 2016, 11:47 • 2 min
Európa sa musí pripraviť na teroristickú hrozbu

BUDAPEŠŤ - Európa sa v strednodobom horizonte musí pripraviť na zvýšenú hrozbu terorizmu a musí sa jej prispôsobiť, vyhlásil dnes v relácii maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 expert pre bezpečnostnú politiku József Horváth.

slovakia

left justify in out

"V súčasnej situácii treba brať vážne každú hrozbu," povedal podľa agentúry MTI Horváth v súvislosti s tým, že extrémistická skupina Islamský štát (IS) pohrozila Rakúsku. Súčasne však dodal, že doposiaľ nebolo zvyčajné, že by táto teroristická organizácia vopred avizovala, kde sa chystá útočiť. "Je to novinka alebo prvok, ktorý znižuje vážnosť hrozby," konštatoval expert.

 

"Udalosti posledných týždňov a mesiacov svedčia o tom, že všetky štátne podujatia, prípadne podujatia, kde sa zhromaždí viac ľudí, je potrebné vnímať ako potenciálny cieľ z hľadiska teroristickej hrozby," uzavrel odborník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies