Európa musí viac investovať, myslí si taliansky minister hospodárstva Padoan

NETKY.SK • 9 Február 2015, 14:42 • 2 min
Európa musí viac investovať, myslí si taliansky minister hospodárstva Padoan

ISTANBUL - Európa musí byť odvážnejšia pri zvyšovaní investícií a prijímaní opatrení, ktoré majú stimulovať investície súkromného sektora, predovšetkým do infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Dnes to vyhlásil taliansky minister hospodárstva Pier Carlo Padoan. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

V Európe už dlho existuje spor o to, či sa má pri riešení svojich ekonomických problémov viac sústrediť na stimuly, alebo na úspory. Tento spor sa vyostril, odkedy sa pred dvoma týždňami k moci dostala nová grécka vláda, ktorá odmieta pokračovať v úsporných opatreniach.
     

Francúzsko a Taliansko požadujú viac investícií v eurozóne. Proti zvýšeniu výdavkov je Nemecko, ktoré sa sústredí na vyrovnaný rozpočet.
     

"My v Európe musíme byť odváženejší z hľadiska ochoty riskovať. Dúfam však, že sa prijmú opatrenia, ktoré podporia zvýšenie investícií súkromného sektora, predovšetkým investície do infraštruktúry," povedal Padoan v Istanbule pred stretnutím ministrov financií a centrálnych bankárov skupiny G20.
     

Podľa Padoana nízke ceny ropy a očakávaný vplyv kvantitatívneho uvoľňovania v eurozóne, ktoré schválila Európska centrálna banka (ECB), aktuálne zlepšili náladu v ekonomike. Taliansky minister dúfa, že kurz eura sa stane "konzistentnejším" a že zlepšenie situácie nepodkope reformné úsilie vlád v eurozóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies