Eurolot zrušil lety do Poľska

NETKY.SK • 6 December 2012, 12:59 • 2 min
Eurolot zrušil lety do Poľska

Eurolot zrušil lety do Poľska - Doprava Popradské letisko bude opäť bez pravidelných leteckých spojov. Potvrdila to dnes riaditeľka Letiska Poprad – Tatry Ivana Herkeľová.

slovakia

left justify in out

img

Popradské letisko bude opäť bez pravidelných leteckých spojov. Potvrdila to dnes riaditeľka Letiska Poprad – Tatry Ivana Herkeľová. „Poľský dopravca spoločnosť Eurolot nám oznámila ukončenie prevádzkovania letov do Varšavy a Gdanska,“ objasnila Herkeľová.

Rovnako sa ruší aj linka do Poznane, ktorú plánovali spustiť pred zimnou sezónou. „Lety do Varšavy a Gdanska budú prevádzkované ešte počas vianočných sviatkov v mesiacoch december a január,“dodala riaditeľka. Spoločnosť Eurolot pritom ešte len pre dvoma mesiacmi oznámila, že otvárajú zvlášť linky, že chcú pridať aj lety do Poznane. Všetko sa však zrušilo a popradské letisko tak ostáva bez pravidelnej linky. Vyťaženosť liniek do Poľska bola na úrovni asi 53 %, čo podľa Herkeľovej na začiatočnú linku nie je zlé číslo.

Tento fakt by však nemal ohroziť výstavbu odletovej haly na Letisku Poprad – Tatry. Tá by mala byť postavená do konca budúceho roka a na jej výstavbu Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR vyčlenilo finančné prostriedky vo výške tri milióny eur. Súčasťou realizácie odletovej haly bude aj výstavba čistiarne odpadových vôd.

Vedenie letiska sa bude snažiť získať nové pravidelné linky, momentálne sa v Poprade sústreďujú na charterové lety z Ruska a Ukrajiny. „Začínajú sondovať situáciu, tie lety nám ohlásia vždy na poslednú chvíľu, predpokladám však, že táto zimná charterová sezóna bude porovnateľná s tou minulou,“ dodala Herkeľová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona