Eurokritické Hnutie piatich hviezd v Taliansku chce zvážiť vystúpenie krajiny z NATO

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 09:59 • 2 min
Eurokritické Hnutie piatich hviezd v Taliansku chce zvážiť vystúpenie krajiny z NATO

RÍM - Eurokritické talianske Hnutie piatich hviezd by zvážilo vystúpenie krajiny zo Severoatlantickej aliancie, ak NATO neprejde radikálnymi reformami.

slovakia

left justify in out

Podľa slov podpredsedu opozičnej strany Manlia Di Stefana na dnešnej tlačovej konferencii by NATO malo zachovať predovšetkým politiku nezasahovania do vecí iných krajín. Spomínaná idea je súčasťou dnes prezentovaného desaťbodového zahraničnopolitického programu strany.

 

Hnutie v ňom požaduje aj zrušenie sankcií uvalených medzinárodným spoločenstvom na Ruskú federáciu a odmieta reštriktívnu rozpočtovú politiku Európskej únie, ako aj dohody o voľnom obchode ako TTIP a CETA.

 

Výskumy verejnej mienky naznačujú, že Hnutie piatich hviezd by v súčasnosti volilo 28,6 percenta oprávnených talianskych voličov, čo je ešte viac ako v súčasnosti vládnucu Demokratickú stranu (26,8 percenta).

 

V prípade volebného úspechu opozičnej strany je práve 35-ročný Di Stefano považovaný za horúceho kandidáta na post šéfa talianskej diplomacie. Aj prípadný triumf vo voľbách by hnutiu nezabezpečil vládnutie v Taliansku, pretože k moci by sa cestou koalície mohli dostať aj iné politické subjekty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona