Eurokomisia uskutočnila neohlásenú kontrolu firmy vyrábajúcej kraftový papier

NETKY.SK • 16 Január 2018, 13:08 • 2 min
Eurokomisia uskutočnila neohlásenú kontrolu firmy vyrábajúcej kraftový papier

BRUSEL - Európska komisia (EK) v utorok potvrdila, že v pondelok 15. januára jej úradníci vykonali neohlásenú kontrolu v priestoroch spoločnosti pôsobiacej v sektore kraftového papiera.

slovakia

left justify in out

Kontrola sa uskutočnila v jednom z členských štátov EÚ a je súčasťou vyšetrovania, ktoré viedlo EK k vykonaniu viacerých neohlásených inšpekcií v rokoch 2016 a 2017 v sektore kraftového papiera a priemyselných papierových vriec.

 

Komisia priznala, že má obavy, že kontrolovaná spoločnosť mohla porušiť článok 101 Zmluvy o fungovaní Európskej únie (ZFEÚ), ktorý zakazuje neférové protikonkurenčné postupy, ako je dohoda o cenách a prideľovanie zákazníkov.

 

Neohlásené kontroly sú predbežným krokom pri vyšetrovaní podozrivých kartelových dohôd. Skutočnosť, že eurokomisia vykoná takéto kontroly, ešte neznamená, že sa kontrolované spoločnosti dopustili neférových praktík a ani neovplyvňuje výsledok celkového vyšetrovania. Komisia pripomenula, že rešpektuje právo na obhajobu, najmä právo podnikov byť vypočuté v rámci antitrustových konaní.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona