Eurokomisia pre ľudské práva odmietla pomôcť Robinsonovi. Migranti sú dôležitejší

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Eurokomisia pre ľudské práva odmietla pomôcť Robinsonovi. Migranti sú dôležitejší

MNÍCHOV - Poslanec AfD českého pôvodu Petr Bystroň písomne požiadal Európsku komisiu pre ľudské práva, aby pomohla zatknutému Tommymu Robinsonovi získať azyl v niektorej krajine mimo Britániu, kde je za svoje politické aktivity perzekuovaný. Komisia žiadosť odmietla.

slovakia

left justify in out

Bystroň upozorňoval najmä na to, že Robinsonovi v britskom väzení hrozí nebezpečenstvo vďaka moslimským väzňom, ktorí sa usilujú o jeho likvidáciu, píše server stredoevropan.cz.


Kancelária komisárky Dunji Mijatovič po mesiaci odpovedala, že mandát komisii neumožňuje riešiť individuálne sťažnosti.


Lenže na začiatku minulého týždňa, teda predtým, než oznámila, že nemôže nič robiť, tak vydala vyhlásenie k Svetovému dňu utečencov, že vyzýva Radu Európy, aby sa zdržala zasahovania do legitímnej práce jednotlivcov a neziskoviek asistujúcich migrantom. Európa by vraj namiesto toho s nimi mala spolupracovať a pomáhať im. To vraj ochráni práva tých, kto to potrebuje a bude to prospešné aj pre spoločnosť.


Bystroň bude teraz po komisárke požadovať vysvetlenie, prečo môže hovoriť za tých, ktorí čelia stíhaniu za pomoc nelegálnym migrantom a nie európskemu občanovi, ktorý je prenasledovaný za svoju politiku.


„Zatiaľ čo svedomito obhajuje nelegálnu migráciu a masové pašovanie ľudí, komisárka pre ľudské práva ukazuje totálny nezáujem o prípad najprominentnejšieho politického väzňa v Európe, Tommyho Robinsona. Rada Európy rýchlo odsúdila protimigračné vlády v Poľsku a Maďarsku pre údajné porušovanie ľudských práv, zatiaľ čo ignorovala hrozbu pre ľudské práva európskych občanov cez teror migrantov, zločiny a znásilňovanie. Je to dôkaz akými zaujatými a plné predsudkov sa tieto nevolené globalistické inštitúcie stali,“ povedal Bystroň. 

 

 

img

Petr Bystroň. Foto: FB

 


Podľa Bystroňa vydanie azylu odmietlo aj nemecké ministerstvo zahraničia, ktoré odsúdenie Robinsona označilo za legálne. A to napriek tomu, že od roku 2012 udelilo azyl 1,8 milióna ľuďom, z ktorých väčšina sú ekonomickí migranti, nie politicky prenasledovaní ľudia.


Na Bystroňove výzvy nereagovali ani Amnesty International, či Human Rights Watch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies