Eurokomisia nepovažuje Tsiprasovu rezignáciu za hrozbu pre reformy

NETKY.SK • 21 August 2015, 13:36 • 2 min
Eurokomisia nepovažuje Tsiprasovu rezignáciu za hrozbu pre reformy

BRUSEL - Európska komisia (EK) nemá obavy o plnenie reforiem, ku ktorým sa zaviazalo Gréckou výmenou za poskytnutie nového záchranného programu.

slovakia

left justify in out

Reformy majú podporu gréckeho parlamentu a sú uskutočniteľné bez ohľadu na výsledky volieb, uviedla v piatok hovorkyňa komisie. Reagovala tým na rozhodnutie gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa, ktorý vo štvrtok oznámil, že odstupuje zo svojej funkcie.


"Nemáme obavy o implementáciu programu... O reformách rozhodla grécka vláda a odhlasoval ich parlament. Bez ohľadu na voľby, reformy možno implementovať," uviedla hovorkyňa. Predseda gréckej vlády Alexis Tsipras v štvrtkovom televíznom prejave oznámil, že odstupuje z funkcie a po sporoch vo vládnucej strane Syriza okolo schválenia reforiem ako podmienok ďalšej finančnej pomoci krajine sa v Grécku uskutočnia predčasné parlamentné voľby. Podľa platnej legislatívy by sa hlasovanie malo uskutočniť do jedného mesiaca. Zdroje z prostredia vlády už skôr informovali, že sa zrejme uskutočnia 20. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona