Eurokomisia chce sprístupniť finančné služby v členských štátoch rovnako pre všetkých aj na internete

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 13:49 • 2 min
Eurokomisia chce sprístupniť finančné služby v členských štátoch rovnako pre všetkých aj na internete

BRUSEL – Akčný plán na odstraňovanie bariér v oblasti finančných služieb na úrovni členských štátov dnes predstavil eurokomisár pre finančnú stabilitu, služby a úniu kapitálových trhov Valdis Dombrovskis. Od plánu si sľubuje lepšiu ponuku a prístupnosť výhodných finančných služieb pre občanov EÚ v ktoromkoľvek členskom štáte.

slovakia

left justify in out

Akčný plán má podporiť budovanie jednotného európskeho trhu vo finančníctve. Kladie dôraz na informačné technológie a posilnenie konkurencie, vďaka ktorej budú mať spotrebitelia väčší výber finančných produktov.

 

Eurokomisia v akčnom pláne konštatuje, že v súčasnosti aj pre finančné bariéry na národnej úrovni využíva finančné služby v inom členom členskom štáte len sedem percent občanov EÚ. Jednotný trh by podľa nej mal ponúknuť rovnako dostupné služby v každom členskom štáte za zachovania ochrany spotrebiteľov.

 

"Európski spotrebitelia a firmy by mali mať možnosť pri finančných službách naplno využívať výhody jednotného trhu. Spotrebitelia by mali mať prístup k najlepším produktom naprieč Úniou, nielen vo svojom členskom štáte. Tiež chceme v tejto oblasti využiť naplno potenciál technológií," vyhlásil Dombrovskis.

 

Akčný plán obsahuje tri hlavné návrhy: posilniť práva spotrebiteľov pri nákupe služieb z iných členských štátov a znížiť poplatky za cezhraničné transakcie v iných menách ako euro, odstrániť právne a regulačné prekážky pre firmy, ktoré chcú expandovať do ďalších štátov a podporiť nové digitálne riešenia na overovanie identity zákazníkov pri nákupoch online.

 

Eurokomisia chce dosiahnuť, aby platili rovnaké pravidlá pre produkty nakupované klasickou cestou aj na internete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies