Eurokomisár pre rozpočet varuje, že Taliansko je pre záchranný fond eurozóny príliš veľké

NETKY.SK • 27 Máj 2018, 12:08 • 2 min
Eurokomisár pre rozpočet varuje, že Taliansko je pre záchranný fond eurozóny príliš veľké

BERLÍN - Eurokomisár pre rozpočet Günter Oettinger vyjadril nádej, že budúca talianska vláda zvládne "veľké zaučenie sa" a upozornil, že záchranný fond eurozóny by nebol schopný krajinu stabilizovať.

slovakia

left justify in out

Zostaviť novú taliansku vládu z dvoch populistických strán sa snaží profesor práva Giuseppe Conte. Trhmi s dlhopismi pritom otriasla nervozita z toho, že vláda krajiny by mohla byť nepriateľská voči fiškálne zdravým opatreniam.

Oettinger pre sobotňajšie vydania denníkov nemeckej mediálnej skupiny Funke povedal, že pravidlá menovej únie v oblasti verejného dlhu sú "úplne jasné". Denníky zároveň citovali vyjadrenie nemeckého konzervatívca, že "záchranný mechanizmus .. by sotva mohol stabilizovať takú veľkú ekonomiku ako Taliansko. Preto veľmi dúfam, že vládne strany zvládnu veľké zaučenie sa."

Oettinger dodal, že odchod Talianska z eurozóny "vôbec nie je pravdepodobný".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies