Eurokomisár Füle: EÚ je pripravená poskytnúť Albánsku štatút kandidátskej krajiny

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 13:09 • 2 min
Eurokomisár Füle: EÚ je pripravená poskytnúť Albánsku štatút kandidátskej krajiny

BRUSEL - Európska únia nasmerovala Albánsko na cestu k členstvu v tomto rozrastajúcom sa združení štátov. Uviedol to dnes eurokomisár pre rozšírenie a susedskú politiku Štefan Füle.

slovakia

left justify in out

Komisár v správe uverejnenej cez Twitter naznačil, že predstavitelia členských štátov EÚ súhlasia s návrhom udeliť Albánsku štatút kandidátskej krajiny na nadchádzajúcom summite EÚ (26.-27. júna).

 

"Gratulujeme k práve schválenému súhlasu udeliť štatút kandidátskej krajiny," uviedol Füle na Twitteri. A dodal, že pre Albánsko bude priaznivý postoj lídrov EÚ znamenať potvrdenie doterajšieho reformného úsilia a podnet pre ďalšie reformy.

 

Udelenie štatútu kandidátskej krajiny je veľmi dôležitý krok pre Albánsko, nakoľko otvára cestu k rokovaniam o členstve. Vláda v Tirane sa môže chystať na zdĺhavé, niekoľkoročné prístupové rokovania s Bruselom.

 

Európska komisia vo svojej poslednej hodnotiacej správe o Albánsku uviedla, že berie na vedomie pokrok, ktorý táto krajina urobila v boji proti korupcii a organizovanému zločinu a na posilnenie právneho štátu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies