Eurogroup bude o Grécku rokovať 9. mája

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 08:57 • 2 min
Eurogroup bude o Grécku rokovať 9. mája

ATÉNY - Skupina ministrov financií krajín eurozóny (Eurogroup) sa stretne 9. mája, aby ministri hovorili o Grécku. Šéf skupiny Jeroen Dijsselbloem to povedal gréckemu ministrovi financií Euclidovi Tsakalotosovi, pričom o tom informoval grécky vládny predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Predseda Európskej rady Donald Tusk v stredu uviedol, že ministri by mali počas niekoľkých dní stanoviť dátum stretnutia Eurogroup, aby sa zabránilo obnoveniu obáv spojených so schopnosťou krajiny financovať svoje potreby.


Stretnutie bolo naplánované pôvodne na 28. apríla, zasadnutie sa však zrušilo, keďže pokrok v rozhovoroch medzi veriteľmi a Gréckom sa považoval za nedostatočný. Atény s veriteľmi rokujú o reformách, ktoré je potrebné uskutočniť ešte pred vyplatením pomoci z tretieho balíka. Bez nových úverov bude Grécko nútené k nedoplatkom v rámci domácich platieb. V polovici júla sú taktiež splatné záväzky krajiny v hodnote 5 mld. eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies