Eurofondy podporili vzdelávanie sumou 230 miliónov eur

NETKY.SK • 24 December 2013, 10:50 • 2 min
Eurofondy podporili vzdelávanie sumou 230 miliónov eur

BRATISLAVA - Peniaze z operačného programu Vzdelávanie šli najmä na modernizáciu základných a stredných škôl.

slovakia

left justify in out

Na vzdelávanie a školstvo šlo z eurofondov za posledných sedem rokov 230 miliónov eur. Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ (ASFEU) uzavrela od roku 2007 doteraz 814 zmlúv o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. Ide o program Vzdelávanie, v ktorom sa o peniaze uchádzali predovšetkým školy.

Peniaze z eurofondov šli najmä na projekty v regionálnom školstve, teda na základné a stredné školy. Viac ako 520 projektov bolo zameraných na premenu tradičnej školy na modernú. „V sume takmer 100 miliónov eur základné a stredné školy inovovali obsahovú prestavbu vzdelávania, zakúpili didaktické pomôcky, aktivitami projektu vytvorili nový moderný školský vzdelávací program,“ informuje agentúra ministerstva školstva pre eurofondy. V prípade stredných škôl peniaze z eurofondov putovali i na modernizáciu odborných učební. 
Okrem regionálneho školstva šli peniaze aj na vysoké školy, výskum a vývoj. Podporených bolo 122 projektov vo výške 100,6 milióna eur. Projekty boli zamerané na zvýšenie kvality vzdelávania ako aj na spoluprácu medzi vysokými školami na medzinárodnej úrovni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies