Eurofondy na inovácie môžu dostať podnikatelia už pri projektoch od 5000 eur

NETKY.SK • 27 Február 2013, 12:39 • 2 min
Eurofondy na inovácie môžu dostať podnikatelia už pri projektoch od 5000 eur

Eurofondy na inovácie môžu dostať podnikatelia už pri projektoch od 5000 eur - Slovensko O financie z európskych fondov na nákup inovatívnych technológií môžu žiadať aj podnikatelia s menšími projektmi. Minimálna hranica príspevku je 5000 eur a maximálna

slovakia

left justify in out

img

O financie z európskych fondov na nákup inovatívnych technológií môžu žiadať aj podnikatelia s menšími projektmi. Minimálna hranica príspevku je 5000 eur a maximálna 200.000 eur. Základnou podmienkou je však vytvorenie pracovného miesta pre mladého nezamestnaného.
      Ministerstvo hospodárstva vyčlenilo na takéto menšie projekty 40 miliónov eur a podnikatelia majú na podanie žiadostí ešte tri mesiace. "Podľa veľkosti subjektu a miesta, kde bude technológia využívaná, môžu podnikatelia dostať podporu v hodnote 50 až 70 % oprávnených nákladov," priblížila manažérka komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Sylvia Pálková.
      Jednou z podmienkou na získanie nenávratného finančného príspevku je, aby v súvislosti s nákupom nových strojov vytvoril podnikateľ a tri roky udržal aspoň jedno nové pracovné miesto pre mladého človeka do 29 rokov. Ten musel byť minimálne posledných šesť mesiacov evidovaný ako nezamestnaný.
      O peniaze z eurofondov však môžu žiadať aj podnikatelia s väčšími projektmi ako 200.000 eur. Do 1. apríla môžu predložiť žiadosti v sume minimálne 50.000 eur a maximálne 4 milióny eur. "Dostať môžu príspevok od 40 do 50 % z oprávnených výdavkov na projekt," dodala Pálková. Novovytvorené miesto musia udržať aspoň päť rokov od skončenia projektu. "Podniky žiadajúce o podporu väčších projektov pritom musia existovať minimálne od januára 2011," priblížila. Na tieto väčšie projekty je vyčlenených 110 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies