EuroCity vlaky kvôli imigrantom jazdia len od hranice s Maďarskom

NETKY.SK • 3 September 2015, 14:41 • 2 min
EuroCity vlaky kvôli imigrantom jazdia len od hranice s Maďarskom

BRATISLAVA - Vzhľadom na situáciu s imigrantmi na maďarských železniciach Medzinárodné EuroCity (EC) vlaky z Maďarska jazdia od dnešného dňa z pohraničnej stanice Szob. Cestujúci z Budapešti sú po štátnu hranicu prepravení náhradnou súpravou maďarských železníc MÁV-START.

slovakia

left justify in out

Vlaky sú na hraniciach kontrolované. V dôsledku opatrení môžu spoje meškať približne 30 až 50 minút po trase cez slovenské územie. Rovnako EC vlaky v opačnom smere, ktoré prechádzajú územím Slovenska a smerujú do Budapešti, končia jazdu v železničnej stanici Szob. Cestujúci pokračujú po maďarskom území náhradnými súpravami. Toto opatrenie je platné do odvolania.

 

EC vlaky jazdia na linke Budapešť - Bratislava - Praha/Berlín/Hamburg v dvojhodinovom intervale, spolu ide o osem párov vlakov denne. Tieto spoje okrem medzinárodnej dopravy smerom do Česka prípadne Nemecka využívajú v značnej miere aj vnútroštátni cestujúci z juhu Slovenska - z Nových Zámkov a Štúrova - do Bratislavy, prípadne z hlavného mesta do Kútov.

 

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa cestujúcim ospravedlňuje za spôsobené meškania, ktoré sa môžu meniť podľa operatívnej situácie a nepríjemností, ktoré nespôsobil dopravca. Všetky informácie o osobnej železničnej doprave poskytuje nepretržite kontaktné centrum na tel. čísle 18 188, alebo +421 2448 58 188 (pri volaniach zo zahraničia), tiež zákaznícke centrá v 12 mestách alebo osobné pokladnice v staniciach. Zverejnené sú na www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail. Cestujúci ich môžu získať aj cez e-mailovú adresu info@remove-this.slovakrail.sk. Aktuálna poloha vlakov je na stránke Železničnej spoločnosti Slovensko https://tis.zsr.sk/elis/pohybvlaku-iframe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies