Euro voči doláru stúplo na 6,5-mesačné maximum

NETKY.SK • 24 August 2015, 14:52 • 2 min
Euro voči doláru stúplo na 6,5-mesačné maximum

LONDÝN - Spoločná európska mena v pondelok oproti doláru stúpla na 6,5-mesačné maximum a japonský jen sa voči americkej mene vyšplhal najvyššie za tri mesiace.

slovakia

left justify in out

Investori totiž pre obavy zo spomalenia čínskej a globálnej ekonomiky predávali riskantnejšie aktíva a uchyľovali s ak menám, ktoré považujú za bezpečné útočiská. Euro posilnilo až na 1,1500 USD/EUR, čiže sa dostalo najvyššie od februára. Neskôr ustúpilo na 1,1480 USD/EUR, čo však stále znamenalo, že v porovnaní s predošlým obchodovacín dňom bolo vyššie o 0,8 %.


Oproti jenu dolár klesol o 1,3 % na 120,25 JPY/USD, čiže na najnižšiu úroveň od polovice mája. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných šiestich hlavných svetových mien, si odpísal 0,9 %. Investori, ktorí predpokladali, že centrálna banka USA v septembri zvýši úroky, totiž toto očakávanie odsunuli na neskôr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies