Euro voči doláru kleslo na nové ročné minimum

NETKY.SK • 2 September 2014, 14:39 • 2 min
Euro voči doláru kleslo na nové ročné minimum

LONDÝN - Spoločná európska mena v utorok voči doláru oslabila na nové ročné minimum pre pokračujúce špekulácie, podľa ktorých by Európska centrálna banka (ECB) mohla predstaviť agresívnejšie uvoľňovanie monetárnej politiky.

slovakia

left justify in out

Tie posilňujú, odkedy šéf ECB Mario Draghi minulý mesiac na konferencii v americkom letovisku Jackson Hole vyhlásil, že na odvrátenie hrozby deflácie využije "všetky dostupné nástroje".

 

Euro v pondelok negatívne ovplyvnili údaje agentúry Markit, podľa ktorých sa rast aktivity v priemyselnom sektore eurozóny v auguste spomalil o niečo viac, ako sa pôvodne očakávalo. Nemecký spracovateľský priemysel minulý mesiac spomalil rast na jedenásťmesačné minimum a index francúzskej priemyselnej aktivity zostal aj naďalej pod hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje rast od poklesu. 

 

Euro voči doláru na obchodovacej platforme EBS kleslo na 1,3110 USD/EUR, čo je najnižšie od septembra minulého roka. Dolár posilnil voči košu hlavných svetových mien najvyššie od júla 2013 a voči japonskému jenu sa obchodoval na úrovni 105 JPY/USD prvýkrát za osem mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona