Euro v pondelok posilnilo voči doláru

NETKY.SK • 9 November 2015, 15:09 • 2 min
Euro v pondelok posilnilo voči doláru

LONDÝN - Dolár v pondelok ustúpil z vyše polročných maxím voči euru. Investori vyberali zisky po výraznom zhodnotení americkej meny v závere minulého týždňa. Dolár v piatok podporila správa, že americká ekonomika mimo poľnohospodárstva v októbri vytvorila 271 tis. nových pracovných mies.

slovakia

left justify in out

To výrazne prekonalo očakávania ekonómov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí predpovedali oveľa miernejší prírastok na úrovni 180 tis. nových pozícií. Silná štatistika z trhu práce zvyšuje pravdepodobnosť, že americká centrálna banka pristúpi k prvému zvýšeniu úrokových sadzieb za takmer dekádu už na svojom decembrovom zasadnutí.

 

Euro voči doláru posilnilo o 0,4 % na 1,0774 USD/EUR a japonský jen voči doláru klesol o 0,3 % na 123,495 USD/EUR. Dolárový index, ktorý v piatok zaznamenal šesť a polročné maximum 99,345 bodu, klesol na 98,898 bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona