Euro v pondelok oproti doláru posilnilo

NETKY.SK • 4 November 2013, 15:27 • 2 min
Euro v pondelok oproti doláru posilnilo

LONDÝN - Euro v pondelok posilnilo po správe o tom, že rast aktivity priemyselného sektora v eurozóne sa v októbri v súlade s očakávaniami zrýchlil.

slovakia

left justify in out

Obchodníci však uviedli, že spoločná európska mena pravdepodobne zostane pod tlakom pred štvrtkovým zasadaním Európskej centrálnej banky (ECB). "Hoci neočakávame, že ECB tento týždeň zníži svoju refinančnú sadzbu, predpokladáme, že šéf ECB Mario Draghi pravdepodobne bude signalizovať redukciu depozitnej sadzby. To by bolo pre euro negatívne," povedal Manuel Oliveri z banky Credit Agricole.

Spoločná európska mena si v pondelok pripísala 0,2 % a stúpla na 1,3510 USD/EUR. Napriek tomuto zotaveniu však zostala výrazne pod svojím dvojročným maximom 1,3833 USD/EUR, na ktoré sa dostala 25. októbra. Posilnenie eura smerom nadol zatlačilo dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien. Index oproti predošlému obchodovaciemu dňu klesol o 0,15 % na 80,586 bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies