Euro stagnuje, neskoro popoludní sa predávalo po 1,1261 USD

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 18:42 • 2 min
Euro stagnuje, neskoro popoludní sa predávalo po 1,1261 USD

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa stagnuje.

slovakia

left justify in out

Devízovému trhu dnes chýbali impulzy aj napriek vyjadreniam viacerých dôležitých centrálnych bankárov. Informovala o tom agentúra DPA.

Euro sa dnes neskoro popoludní predávalo po 1,1261 USD, čo je o niečo menej ako ráno. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,1271 (v piatok: 1,1279) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8872 (0,8866) eura.

 

V celkovo pokojnom prostredí nemali vyhlásenia vysoko postavených centrálnych bankárov zásadnejší vplyv. Člen Výkonnej rady ECB Benoit Coeure ráno potvrdil, že banka má aj napriek nedávnemu prijatiu ďalších opatrení na uvoľnenie menovej politiky v prípade potreby k dispozícii dostatok nástrojov. ECB pred jeden a pol týždňom ešte viac znížila kľúčové sadzby, zvýšila program nákupu cenných papierov, ohlásila nákup firemných dlhopisov a dlhodobé mimoriadne lacné úvery pre banky.

 

Kurz spoločnej európskej meny sa výraznejšie nepohol ani po vyhláseniach predstaviteľa americkej centrálnej banky (Fed) Johna Williamsa, ktorý signalizoval skoré zvýšenie úrokových sadzieb v USA. Zatiaľ čo vyhliadky na pokračovanie v cykle sprísňovania menovej politiky v USA v apríli alebo júni mali negatívny vplyv na akciové burzy, situácia na devízovom trhu zostala pokojná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies