Euro prelomilo hranicu 1,2 USD/EUR

NETKY.SK • 29 August 2017, 16:17 • 2 min
Euro prelomilo hranicu 1,2 USD/EUR

LONDÝN - Dolár v utorok prudko oslabil, keďže na investorov negatívne zapôsobilo to, že Severná Kórea vystrelila do Tichého oceánu balistickú raketu stredného doletu, ktorá preletela ponad severné Japonsko.

slovakia

left justify in out

Euro prvýkrát od januára 2015 prelomilo hranicu 1,2 USD a patrilo k menám, ktoré najviac profitovali z toho, že na trhu zavládla neochota riskovať.

Krátko popoludní bolo euro voči doláru oproti predošlému dňu silnejšie o 0,5 percenta a obchodovalo sa na úrovni 1,2042 USD/EUR. Dolár klesol aj oproti švajčiarskemu franku, a to o 1,2 percenta na 0,9442 CHF/USD.

Spoločná európska mena posilňuje už dlhšie obdobie. Podporuje ju predpoklad silnejšieho ekonomického zotavovania 19-člennej eurozóny a silnejúce očakávania, že Európska centrálna banka začne onedlho obmedzovať svoje stimulačné opatrenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona