Euro posilnilo, dolár klesol aj voči jenu

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 15:54 • 2 min
Euro posilnilo, dolár klesol aj voči jenu

LONDÝN - Spoločná európska mena vo štvrtok prvýkrát po týždni stúpla nad hranicu 1,1 USD/EUR. V úvode európskeho obchodovania dolár oproti euru klesol o 0,5 % a spoločná mena sa na chvíľu dostala nad 1,1 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

Od polovice júna si dolár pripísal takmer 5 %, ale tento týždeň sa jeho rast vytratil. "Zdá sa, že za pohybom počas dnešného rána nie je nijaký podstatný dôvod. Môže sa to stať na trhoch, na ktorých banky na seba berú menej rizika ako v minulosti," povedal Ulrich Leuchtmann z banky Commerzbank.


Dolár vo štvrtok oslabil aj oproti jenu, a to o 0,2 % na 123,76 JPY/USD. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, si oproti predošlému obchodovaciemu dňu tiež odpísal 0,5 % a klesol na 96,979 bodu, čiže na najnižšiu úroveň za viac ako týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies