Euro pokračuje v zotavovaní, ráno sa predávalo po 1,1060 USD

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:13 • 2 min
Euro pokračuje v zotavovaní, ráno sa predávalo po 1,1060 USD

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny dnes pokračuje v zotavovaní. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa ráno predávalo po 1,1060 USD, teda pri o niečo vyššom kurze ako v pondelok (26. 10.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1011 (v piatok: 1,1084) USD/EUR.

 

Dnes môžu dať devízovému trhu impulzy ekonomické údaje z eurozóny rovnako ako z USA. ECB zverejní správu o vývoji peňažnej zásoby, ktorá by mohla dať ďalšie signály týkajúce sa účinnosti jej extrémne uvoľnenej menovej politiky. Z USA sa očakáva správa o firemných investíciách, o spotrebiteľskej dôvere a o vývoji na trhu rezidenčných nehnuteľností.

 

Americká centrálna banka (Fed) dnes začne svoje dvojdňové zasadnutie a v stredu (28. 10.) večer zverejní svoje rozhodnutie týkajúce sa nastavenia menovej politiky. Analytici považujú prakticky za vylúčené, že Fed začne zvyšovať úrokové sadzby už teraz. Väčšina pozorovateľov predpokladá, že banka zvýši sadzby až v decembri. Trhy počítajú s ešte neskorším dátumom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies