Euro oslabilo voči doláru, podľa investorov má neistú budúcnosť

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 15:21 • 2 min
Euro oslabilo voči doláru, podľa investorov má neistú budúcnosť

LONDÝN - Spoločná európska mena v pondelok oslabila. Lídri eurozóny sa síce so zadlženým Gréckom dohodli na poskytnutí núdzovej pomoci, ale pozornosť investorov sa sústredila na perspektívu zvýšenia úrokových sadzieb v USA.

slovakia

left justify in out

Okrem toho medzi investormi pretrvávajú obavy z toho, že budúcnosť spoločnej meny je neistá. Atény totiž núdzovú pomoc dostanú iba v prípade, že grécky premiér Alexis Tsipras dokáže vo veľmi krátkom období uzákoniť sériu nepopulárnych reforiem.


Spoločná európska mena, ktorá po správe o dohode eurozóny s Gréckom najprv posilnila, o svoje úvodné zisky prišla a voči doláru klesla o 1 % na 1,1050 USD/EUR. Dolár oproti jenu stúpol na jedenásťdňové maximum 123,495 JPY/USD. Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, v porovnaní s predošlým obchodovacím dňom vzrástol o 0,4 % na 96,429 bodu.

 

Stredoeurópske meny oproti euru v pondelok posilnili na niekoľkotýždňové maximá, keďže lídri eurozóny sa dohodli, že otvoria rozhovory s Gréckom o núdzovej pomoci. Poľský zlotý do 15:44 SELČ stúpol o 0,73 % na 4,143 PLN/EUR, maďarský forint vzrástol o 0,33 % na 310,800 HUF/EUR a česká koruna posilnila o 0,06 % na 27,100 CZK/EUR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies