Euro oslabilo voči doláru aj jenu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 17:47 • 2 min
Euro oslabilo voči doláru aj jenu

BRATISLAVA - Spoločná európska mena v piatok oslabila voči doláru. Dôvodom sú obavy investorov spojené s rokovaniami Grécka s jeho európskymi partnermi.

slovakia

left justify in out

Objavujú sa náznaky, že rokujúce strany sú bližšie k dohode, to však neupokojilo investorov. Voči euru tak posilnil aj japonský jen. 

 

Objavili sa dokonca informácie, že Európska centrálna banka (ECB) sa pripravuje na odchod Grécka z eurozóny a jej personál pripravuje krízové plány na to, ako udržať zvyšok menového bloku nedotknutý. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na informácie magazínu Der Spiegel. Predstavitelia ECB odmietli túto správu komentovať. Spoločná európska mena klesla oproti doláru o 0,5 % na 1,13165 USD/EUR. Japonský jen voči euru vzrástol o 0,8 % na 134,125 JPY/EUR. 

 

Grécko vo štvrtok požiadalo o šesťmesačné predĺženie dohody o medzinárodnom úverovom programe a zaviazalo sa, že uzná všetky svoje dlhy a nepodnikne jednostranné kroky, ktoré by ohrozili dohodnuté fiškálne ciele. Táto žiadosť je podľa Nemecka základom do piatkových rokovaní. 

 

Na stredoeurópskych devízových trhoch do 15:32 SEČ oslabila česká koruna o 0,52 % na 27,531 CZK/EUR, maďarský forint o 0,28 % na 306,350 HUF/EUR a poľský zlotý o 0,39 % na 4,184 PLN/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona