Euro mierne posilnilo a predáva sa po 1,0584 USD

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:23 • 2 min
Euro mierne posilnilo a predáva sa po 1,0584 USD

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny vzrástol pred zasadnutím americkej centrálnej banky (Fed), ktoré sa očakáva s napätím. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0584 USD, čo je o niečo viac ako v pondelok (16. 1.) večer. Európska centrálna banka (ECB) v pondelok napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,0557 USD/EUR.

 

Trh je naďalej neistý, kedy a akým tempom začne Fed zvyšovať úrokové sadzby. Nárast úrokov v USA zatraktívni dolár pre investorov a dostane euro pod ďalší tlak.

 

Niektoré údaje z americkej ekonomiky, napríklad vývoj maloobchodných tržieb, v poslednom čase sklamali očakávania. Trh práce, ktorý je pre rozhodovanie Fedu dôležitý, sa však nachádza v dobrom stave. Zasadnutie Fedu sa začína dnes a menový výbor (FOMC) zverejní svoje rozhodnutie v stredu (18. 3.) večer.

 

Z eurozóny sa dnes očakáva zverejnenie konečných údajov o inflácii za február rovnako ako správa inštitútu pre výskum európskej ekonomiky ZEW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona